Algemene voorwaarden
1. INLEIDENDE BEPALINGEN
- Deze algemene voorwaarden (hierna "Algemene Voorwaarden") van Pertina Group a.s., gevestigd te Kaprova 42/14, Staré Město, 110 00 Praag 1, identificatienummer: 18043160, ingeschreven in het handelsregister bij de rechtbank van Praag, afdeling B, nummer 27940 (hierna "Verkoper") regelen in overeenstemming met artikel 1751, lid 1 van wet nr. 89/2012 Coll., Burgerlijk Wetboek, zoals gewijzigd (hierna "Burgerlijk Wetboek") de wederzijdse rechten en verplichtingen van de contractpartijen die voortvloeien uit of op basis van een koopovereenkomst (hierna "Koopovereenkomst") gesloten tussen de verkoper en een andere natuurlijke persoon (hierna "Koper") via de online winkel van de verkoper. De online winkel wordt beheerd door de verkoper op de website op het internetadres www.lexibook.nl (hierna "Website"), via de interface van de website (hierna "Webshopinterface").
- Deze Algemene Voorwaarden zijn niet van toepassing in gevallen waarin de persoon die van plan is goederen van de Verkoper te kopen, een rechtspersoon is of een persoon die handelt bij het bestellen van goederen in het kader van zijn zakelijke activiteiten of zijn zelfstandige beroepsuitoefening.
- Afwijkende bepalingen van de Algemene Voorwaarden kunnen worden overeengekomen in de Koopovereenkomst. Afwijkende bepalingen in de Koopovereenkomst hebben voorrang boven de bepalingen van de Algemene Voorwaarden.
- De bepalingen van de Algemene Voorwaarden maken integraal deel uit van de Koopovereenkomst. De Koopovereenkomst en de Algemene Voorwaarden zijn opgesteld in het Nederlands. De Koopovereenkomst kan in het Nederlands worden gesloten.
- De tekst van de Algemene Voorwaarden kan door de Verkoper worden gewijzigd of aangevuld. Dit artikel tast de rechten en verplichtingen die zijn ontstaan gedurende de geldigheidsduur van de vorige versie van de Algemene Voorwaarden niet aan.
- Deze Algemene Voorwaarden zijn geldig vanaf 1.6.2024.
2. GEBRUIKERSACCOUNT
- Op basis van de registratie van de Koper op de Website kan de Koper toegang krijgen tot zijn gebruikersinterface (hierna "Gebruikersaccount"). Vanuit zijn Gebruikersaccount of rechtstreeks via de webshopinterface kan de Koper goederen bestellen.
- Bij registratie op de Website en bij het bestellen van goederen is de Koper verplicht om alle gegevens correct en waarheidsgetrouw te verstrekken. De gegevens vermeld in het Gebruikersaccount moet de koper bij elke wijziging ervan bijwerken. De gegevens vermeld door de Koper in het Gebruikersaccount en bij het bestellen van goederen worden door de Verkoper als juist beschouwd.
- Toegang tot het Gebruikersaccount is beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord. De Koper is verplicht om vertrouwelijkheid te betrachten met betrekking tot de informatie die nodig is om toegang te krijgen tot zijn Gebruikersaccount.
- De Koper is niet gerechtigd om het gebruik van zijn Gebruikersaccount aan derden toe te staan.
- De Verkoper kan het Gebruikersaccount annuleren, met name in het geval dat de Koper zijn Gebruikersaccount langer dan een jaar niet heeft gebruikt, of in het geval dat de Koper zijn verplichtingen uit de Koopovereenkomst schendt (inclusief de Algemene Voorwaarden).
- De Koper erkent dat het Gebruikersaccount mogelijk niet continu beschikbaar is, met name met het oog op het noodzakelijke onderhoud van de hardware- en softwareapparatuur van de Verkoper, of het noodzakelijke onderhoud van de hardware- en softwareapparatuur van derden.
3. SLUITEN VAN DE KOOPOVEREENKOMST
- Alle presentaties van goederen opgenomen in de Webshopinterface zijn van informatieve aard en de Verkoper is niet verplicht om een Koopovereenkomst met betrekking tot deze goederen te sluiten. Artikel 1732, lid 2 van het Burgerlijk Wetboek is niet van toepassing.
- De Webshopnterface bevat informatie over de goederen, inclusief de vermelding van de prijzen van de afzonderlijke goederen en de kosten van retourzendingen indien deze goederen vanwege hun aard niet per gewone post kunnen worden geretourneerd. De prijzen van de goederen zijn inclusief btw en alle gerelateerde kosten. De prijzen van de goederen blijven geldig zolang ze worden weergegeven in de Webshopinterface. De prijzen van de goederen worden niet aangepast aan de persoon van de koper op basis van geautomatiseerde besluitvorming. Deze bepaling beperkt niet de mogelijkheid van de Verkoper om een Koopovereenkomst te sluiten onder individueel overeengekomen voorwaarden.
- De Webshopinterface bevat ook informatie over de kosten van verpakking en levering van goederen, en over de wijze en tijd van levering van goederen. De informatie over de kosten voor verpakking en levering van de goederen die in de wehshopinterface van de winkel worden vermeld, varieert afhankelijk van het land waar de goederen worden geleverd.. In het geval dat de Verkoper gratis verzending van goederen aanbiedt, is de voorwaarde voor het recht op gratis verzending van goederen door de koper de betaling van de minimale totale aankoopprijs van de verzonden goederen zoals vermeld in de Webshopinterface. In het geval van gedeeltelijke annulering van de Koopovereenkomst door de Koper en de totale aankoopprijs van de goederen waarvoor de Koopovereenkomst niet is geannuleerd de minimale waarde niet bereikt die nodig is voor het recht op gratis verzending van goederen volgens de vorige zin, vervalt het recht van de Koper op gratis verzending van goederen en is de Koper verplicht om de verzendkosten aan de Verkoper te betalen.
- Om goederen te bestellen vult de kKper het bestelformulier in de Webshopinterface in. Het bestelformulier bevat met name informatie over:
- de bestelde goederen (de Koper "plaatst" de bestelde goederen in de elektronische winkelwagen van de Webshopinterface),
- de wijze van betaling van de aankoopprijs van de goederen, de gegevens over de gewenste wijze van levering van de bestelde goederen en
- informatie over de kosten van levering van de goederen (hierna gezamenlijk "Bestelling").
- Voorafgaand aan het verzenden van de Bestelling naar de Verkoper heeft de Koper de mogelijkheid om de ingevoerde gegevens die hij in de Bestelling heeft ingevoerd te controleren en te wijzigen, rekening houdend met de mogelijkheid van de Koper om fouten te ontdekken en te corrigeren die zijn ontstaan bij het invoeren van gegevens in de Bestelling. De Koper verzendt de Bestelling naar de Verkoper door op de knop "Bestelling voltooien (betalen)" te klikken. De gegevens vermeld in de Bestelling worden door de Verkoper als juist beschouwd. De Verkoper bevestigt onmiddellijk na ontvangst van de Bestelling de ontvangst van de Bestelling aan de Koper per e-mail naar het e-mailadres van de Koper vermeld in het Gebruikersaccount of in de bestelling (hierna "E-mailadres van de koper").
- De Verkoper is altijd gerechtigd, afhankelijk van de aard van de bestelling (hoeveelheid goederen, aankoopprijs, verwachte verzendkosten), de Koper te verzoeken om de bestelling aanvullend te bevestigen (bijvoorbeeld schriftelijk of telefonisch).
- De contractuele relatie tussen de Verkoper en de koper ontstaat door de aanvaarding van de Bestelling (acceptatie) die de Verkoper per e-mail naar de Koper stuurt naar het E-mailadres van de koper.
- De Koper stemt in met het gebruik van communicatiemiddelen op afstand bij het sluiten van de Koopovereenkomst. De kosten die de Koper maakt bij het gebruik van communicatiemiddelen op afstand in verband met het sluiten van de Koopovereenkomst (kosten van internetverbinding, telefoonkosten) komen voor rekening van de Koper en deze kosten verschillen niet van het basistarief.
4. PRIJS VAN DE GOEDEREN EN BETALINGSVOORWAARDEN
- De Koper kan de prijs van de goederen en eventuele kosten in verband met de levering van de goederen op basis van de Koopovereenkomst aan de Verkoper betalen op verschillende manieren, afhankelijk van de actuele voorwaarden en betaalmethoden die worden aangeboden op onze website www.lexibook.nl. Enkele van de aangeboden betaalmethoden kunnen zijn:
- vooraf per bankoverschrijving naar de rekening van de verkoper (het bankrekeningnummer verschilt afhankelijk van het land waaruit de Koper bestelt);
- vooruitbetaling met een creditcard;
- Apple Pay;
- Google Pay;
- PayPal;
- via een lening verstrekt door een derde partij;
- bij afhaling van de goederen bij een afhaalpunt of bij de vervoerder bij levering volgens de gekozen vervoerder en zijn technische mogelijkheden (contant of met een creditcard); de beschikbaarheid van betaling bij afhaling kan verschillen afhankelijk van het land waaruit de Koper bestelt;
- vooraf per bankoverschrijving via een andere betalingsdienstaanbieder, afhankelijk van de actuele voorwaarden en betaalmethoden die worden aangeboden op onze websites.
- De Verkoper behoudt zich het recht voor om bepaalde betaalmethoden uit te sluiten in individuele gevallen.
- Samen met de aankoopprijs is de Koper verplicht om de Verkoper ook de kosten van verpakking en levering van de goederen te betalen zoals overeengekomen. Tenzij uitdrukkelijk anders vermeld, wordt onder aankoopprijs ook de kosten van levering van de goederen verstaan.
- De Verkoper vraagt geen aanbetaling of vergelijkbare betaling van de Koper. Dit tast niet het artikel 4.7 van de Algemene Voorwaarden aan met betrekking tot de verplichting om de aankoopprijs van de goederen vooraf te betalen.
- In het geval van contante betaling, betaling bij afhaling of bij het afhaalpunt is de aankoopprijs verschuldigd bij aflevering van de goederen. In het geval van niet-contante betaling is de aankoopprijs verschuldigd binnen 7 dagen na het sluiten van de Koopovereenkomst.
- In het geval van niet-contante betaling is de Koper verplicht om de aankoopprijs van de goederen te betalen samen met vermelding van het variabele betalingskenmerk. In het geval van niet-contante betaling is de verplichting van de Koper om de aankoopprijs te betalen vervuld op het moment van bijschrijving van het betreffende bedrag op de rekening van de Verkoper.
- De Verkoper is gerechtigd, met name in het geval dat de Koper de bestelling niet aanvullend bevestigt (artikel 3.6), om betaling van de volledige aankoopprijs te verlangen voordat de goederen aan de Koper worden verzonden. Artikel 2119, lid 1 van het Burgerlijk Wetboek is niet van toepassing.
- Kortingen op de prijs van goederen die door de Verkoper aan de Koper worden verstrekt, kunnen niet onderling worden gecombineerd.
- Indien gebruikelijk in het handelsverkeer of indien bepaald door algemeen verbindende wettelijke voorschriften, stelt de Verkoper met betrekking tot betalingen die worden verricht op basis van de koopovereenkomst een fiscaal document - factuur op. De Verkoper is de btw-plichtige. De Verkoper stelt de fiscale factuur op voor de Koper na betaling van de prijs van de goederen en stuurt deze in elektronische vorm naar het E-mailadres van de koper.
5. ANNULERING VAN DE KOOPOVEREENKOMST
- De Koper erkent dat volgens artikel 1837 van het Burgerlijk Wetboek de koopovereenkomst voor de levering van goederen niet kan worden geannuleerd in de volgende gevallen:
- goederen die volgens de wensen van de Koper zijn vervaardigd of aangepast aan zijn persoonlijke behoeften,
- bederfelijke goederen of goederen met een korte houdbaarheid, evenals goederen die na levering onherroepelijk zijn vermengd met andere goederen vanwege hun aard,
- goederen in een verzegelde verpakking die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt is om te retourneren nadat de Koper deze heeft geopend, en
- geluids- of beeldopnamen of computerprogramma's in een verzegelde verpakking, indien de koper deze heeft geopend.
- Als het niet gaat om een geval zoals vermeld in artikel 5.1 van de Algemene Voorwaarden of om een ander geval waarin de Koopovereenkomst niet kan worden geannuleerd, kan de Koper de Koopovereenkomst annuleren binnen dertig (30) dagen na de dag waarop de Koper of een door de Koper aangewezen derde, anders dan de vervoerder, het goed heeft ontvangen, of:
- het laatste stuk van de goederen, als de Koper meerdere stuks van dezelfde goederen heeft besteld die afzonderlijk worden geleverd,
- het laatste item of deel van de levering van goederen die bestaan uit meerdere items of delen, of
- de eerste levering van goederen, indien er in de overeenkomst een regelmatige levering van goederen gedurende een bepaalde periode is overeengekomen.
- De annulering van de Koopovereenkomst moet binnen de termijn zoals vermeld in artikel 5.2 van de Algemene Voorwaarden aan de Verkoper worden verzonden. Voor het annuleren van de Koopovereenkomst kan de Koper gebruik maken van het modelformulier dat door de Verkoper wordt verstrekt en dat als bijlage bij de Algemene Voorwaarden wordt gevoegd. De Koper kan de annulering van de Koopovereenkomst ook verzenden naar het adres van de winkel van de Verkoper of naar het E-mailadres van de Verkoper info@lexibook.nl.
- Indien de Koper de Koopovereenkomst annuleert, wordt de Koopovereenkomst vanaf het begin geannuleerd. De Koper stuurt de goederen terug naar de Verkoper zonder onnodige vertraging, uiterlijk veertien (14) dagen na de annulering van de overeenkomst, tenzij de Verkoper heeft aangeboden om de goederen zelf op te halen. De termijn zoals vermeld in de vorige zin wordt in acht genomen indien de Koper de goederen voor het verstrijken van deze termijn verzendt. Als de Koper de Koopovereenkomst annuleert, draagt de Koper de kosten voor het retourneren van de goederen aan de Verkoper, zelfs als de goederen niet via de gebruikelijke post kunnen worden geretourneerd vanwege hun aard.
- De Koper kan kosteloos gebruik maken van het retourneren van de goederen, indien de Verkoper dit aanbiedt onder de voorwaarden en op de wijze bepaald door de Verkoper.
- In geval van annulering van de Koopovereenkomst volgens artikel 5.2 van de Algemene Voorwaarden zal de Verkoper het door de Koper ontvangen geld binnen veertien (14) dagen na de annulering van de Koopovereenkomst aan de Koper terugbetalen op dezelfde wijze als de Verkoper het van de Koper heeft ontvangen. De Verkoper is ook gerechtigd om de betaling die de Koper heeft ontvangen terug te betalen op het moment van terugzending van de goederen door de Koper of op een andere manier, indien de Koper hiermee instemt en dit geen extra kosten met zich meebrengt voor de Koper. Als de Koper de Koopovereenkomst annuleert, is de Verkoper niet verplicht om het ontvangen geld aan de Koper terug te betalen voordat de Verkoper de goederen heeft ontvangen of voordat de Koper heeft aangetoond dat de goederen zijn teruggestuurd, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet.
- De Verkoper is gerechtigd om een eventuele schade aan de goederen eenzijdig te verrekenen met de claim van de Koper op terugbetaling van de koopprijs.
- In gevallen waarin de Koper volgens artikel 1829, lid 1 van het Burgerlijk Wetboek het recht heeft om de Koopovereenkomst te annuleren, is de Verkoper ook gerechtigd om op elk moment de Koopovereenkomst te annuleren tot het moment van ontvangst van de goederen door de Koper. In dat geval zal de Verkoper de koopprijs zonder onnodige vertraging terugbetalen aan de Koper, via een bankoverschrijving naar de rekening die door de Koper is aangegeven.
- Als samen met de goederen een geschenk aan de Koper wordt verstrekt, wordt de schenkingsovereenkomst tussen de Verkoper en de Koper gesloten onder de ontbindende voorwaarde dat als de Koper de Koopovereenkomst annuleert, de schenkingsovereenkomst met betrekking tot dat geschenk zijn geldigheid verliest en de Koper verplicht is om het geschenk samen met de goederen aan de Verkoper terug te geven.
6. VERVOER EN LEVERING VAN GOEDEREN
- Indien de wijze van verzending is overeengekomen op basis van een speciaal verzoek van de Koper, draagt de Koper het risico en eventuele extra kosten die verband houden met deze wijze van verzending.
- Indien de Verkoper volgens de Koopovereenkomst verplicht is om de goederen op de door de Koper in de bestelling aangegeven plaats te leveren, is de Koper verplicht om de goederen bij levering in ontvangst te nemen.
- Indien om redenen die aan de kant van de Koper liggen, de goederen herhaaldelijk moeten worden afgeleverd of op een andere manier dan vermeld in de bestelling, is de Koper verplicht de kosten te betalen die verband houden met de herhaalde aflevering van de goederen of de kosten die verband houden met de andere wijze van aflevering.
- Bij ontvangst van de goederen van de vervoerder is de Koper verplicht om de integriteit van de verpakking van de goederen te controleren en eventuele schade onmiddellijk aan de vervoerder te melden. Indien er schade aan de verpakking is die wijst op ongeoorloofde toegang tot de zending, hoeft de Koper de zending niet in ontvangst te nemen van de vervoerder. Dit laat de rechten van de Koper met betrekking tot gebreken aan de goederen en andere rechten van de Koper die voortvloeien uit algemeen bindende wettelijke voorschriften onverlet.
- Andere rechten en verplichtingen van de partijen met betrekking tot het vervoer van goederen kunnen worden geregeld door de specifieke leveringsvoorwaarden van de Verkoper, indien uitgegeven door de Verkoper.
7. RECHTEN UIT GEBREKKIGE PRESTATIES
- De rechten en verplichtingen van de contractpartijen met betrekking tot de rechten uit gebrekkige prestaties worden beheerst door de toepasselijke algemeen bindende wettelijke voorschriften (met name de bepalingen van de artikelen 1914 tot 1925, 2099 tot 2117 en 2161 tot 2174b van het Burgerlijk Wetboek en Wet nr. 634/1992 Coll., betreffende de bescherming van de consument, zoals gewijzigd).
- Indien het onderwerp van de aankoop een tastbaar roerend goed is dat is verbonden met digitale inhoud of een dienst van digitale inhoud op een zodanige manier dat het zonder deze niet aan zijn functies zou kunnen voldoen (hierna "goed met digitale eigenschappen"), zijn de bepalingen met betrekking tot de aansprakelijkheid voor gebreken van de verkoper ook van toepassing op de verstrekking van digitale inhoud of een dienst van digitale inhoud, zelfs als deze wordt geleverd door een derde partij. Dit is niet van toepassing indien uit de inhoud van de Koopovereenkomst en de aard van het goed duidelijk blijkt dat ze afzonderlijk worden geleverd.
- De Verkoper staat ervoor in dat het goed bij aflevering geen gebreken vertoont. In het bijzonder staat de Verkoper ervoor in dat het goed:
- overeenkomt met de overeengekomen beschrijving, soort en hoeveelheid, evenals met de kwaliteit, functionaliteit, compatibiliteit, interoperabiliteit en andere overeengekomen eigenschappen,
- geschikt is voor het doel waarvoor de Koper het nodig heeft en waar de Verkoper mee heeft ingestemd, en
- wordt geleverd met het overeengekomen toebehoren en de gebruiksaanwijzing, inclusief de montage- of installatie-instructies.
- De Verkoper staat er ook voor in dat het goed naast de overeengekomen eigenschappen:
- geschikt is voor het doel waarvoor goederen van dit soort gewoonlijk worden gebruikt, rekening houdend met de rechten van derden, wettelijke voorschriften, technische normen of gedragscodes in de betreffende sector, indien er geen technische normen zijn,
- het goed in hoeveelheid, kwaliteit en andere eigenschappen, inclusief levensduur, functionaliteit, compatibiliteit en veiligheid, overeenkomt met de gebruikelijke eigenschappen van goederen van dezelfde soort die de Koper redelijkerwijs mag verwachten, rekening houdend met openbare verklaringen die door de Verkoper of een andere persoon in dezelfde contractuele keten zijn gedaan, met name reclame of etikettering, tenzij de Verkoper kan aantonen dat hij er niet van op de hoogte was of dat het op het moment van het sluiten van de Koopovereenkomst op een vergelijkbare manier is aangepast als het is gedaan, of dat het geen invloed kon hebben op de beslissing om te kopen,
- het goed wordt geleverd met het toebehoren, inclusief de verpakking, montage-instructies en andere gebruikersinstructies die de Koper redelijkerwijs mag verwachten, en
- het goed qua kwaliteit of uitvoering overeenkomt met een monster of model dat de Verkoper aan de Koper heeft verstrekt vóór het sluiten van de Koopovereenkomst.
- De bepalingen van artikel 7.4 van de Algemene Voorwaarden zijn niet van toepassing indien de Verkoper de Koper vóór het sluiten van de Koopovereenkomst uitdrukkelijk heeft gewezen op een afwijking van bepaalde eigenschappen van het goed en de Koper hiermee bij het sluiten van de Koopovereenkomst uitdrukkelijk heeft ingestemd.
- De Verkoper is ook aansprakelijk voor een gebrek dat is veroorzaakt door een onjuiste montage of installatie, die volgens de Koopovereenkomst is uitgevoerd door de Verkoper of op zijn verantwoordelijkheid. Dit geldt ook in het geval dat de montage of installatie door de Koper is uitgevoerd en het gebrek is ontstaan als gevolg van een tekort in de instructies die door de Verkoper of de leverancier van digitale inhoud of diensten van digitale inhoud zijn verstrekt, indien het gaat om een goed met digitale eigenschappen.
- Indien een gebrek zich manifesteert binnen één jaar na de ontvangst, wordt aangenomen dat het goed al gebrekkig was bij de ontvangst, tenzij de aard van het goed of het gebrek dit uitsluit. Deze termijn geldt niet voor de tijd gedurende welke de koper het artikel niet kan gebruiken, als hij terecht op het gebrek heeft gewezen.
- Indien het onderwerp van de aankoop een goed met digitale eigenschappen is, zorgt de Verkoper ervoor dat de overeengekomen updates van de digitale inhoud of dienst van digitale inhoud aan de koper worden verstrekt. Naast de overeengekomen updates zorgt de Verkoper ervoor dat de Koper de noodzakelijke updates ontvangt om ervoor te zorgen dat het goed na de ontvangst ervan de eigenschappen behoudt zoals bepaald in artikel 7.3 en artikel 7.4 van de Algemene Voorwaarden, en dat de beschikbaarheid ervan wordt aangegeven
- gedurende een periode van twee jaar, indien volgens de Koopovereenkomst digitale inhoud of een dienst van digitale inhoud gedurende een bepaalde periode continu moet worden verstrekt, en indien de verstrekking voor een periode van meer dan twee jaar is overeengekomen, gedurende de gehele periode,
- gedurende een periode waarin de Koper dit redelijkerwijs mag verwachten, indien volgens de Koopovereenkomst digitale inhoud of een dienst van digitale inhoud eenmalig moet worden verstrekt; dit wordt beoordeeld op basis van de aard en het doel van het goed, de aard van de digitale inhoud of de dienst van digitale inhoud en met inachtneming van de omstandigheden bij het sluiten van de Koopovereenkomst en de aard van de verbintenis.
- De bepalingen van artikel 7.8 van de Algemene Voorwaarden zijn niet van toepassing indien de Verkoper de Koper vóór het sluiten van de Koopovereenkomst uitdrukkelijk heeft gewezen op het feit dat er geen updates zullen worden verstrekt en de Koper hiermee bij het sluiten van de Koopovereenkomst uitdrukkelijk heeft ingestemd.
- Als de Koper de update niet binnen een redelijke termijn uitvoert, heeft hij geen recht op een gebrek dat alleen is ontstaan als gevolg van het niet uitvoeren van de update. Dit geldt niet indien de Koper niet op de hoogte is gesteld van de update of van de gevolgen van het niet uitvoeren ervan, of indien de Koper de update niet heeft uitgevoerd of deze onjuist heeft uitgevoerd als gevolg van een tekort in de instructies. Indien volgens de Koopovereenkomst digitale inhoud of een dienst van digitale inhoud gedurende een bepaalde periode continu moet worden verstrekt en er zich een gebrek voordoet of manifesteert binnen de termijn zoals vermeld in artikel 7.8.1 en artikel 7.8.2 van de Algemene Voorwaarden, wordt aangenomen dat de digitale inhoud of de dienst van digitale inhoud gebrekkig is verstrekt.
- De Koper kan klagen over een gebrek dat zich binnen twee jaar na aanvaarding openbaart. Als het voorwerp van de koop een zaak met digitale kenmerken is en als volgens de Koopovereenkomst de digitale inhoud of de dienst met betrekking tot digitale inhoud gedurende een bepaalde periode ononderbroken moet worden geleverd, kan de Koper binnen twee jaar na ontvangst klagen over een gebrek dat in de digitale inhoud verschijnt of zich openbaart. Als de prestatie voor een langere periode dan twee jaar moet worden verricht, heeft de Koper het recht om een gebrek te reclameren dat zich binnen die periode voordoet of manifesteert. Indien de Koper de Verkoper terecht op het gebrek heeft gewezen, loopt de termijn voor het wijzen op het gebrek niet gedurende de periode dat de koper de goederen niet kan gebruiken.
- De Koper kan een gebrek aan het goed aanvoeren en kan verzoeken om het te laten verhelpen. Naar keuze kan hij verzoeken om een nieuw goed zonder gebreken te leveren of om het goed te laten repareren, tenzij de gekozen wijze van verhelpen onmogelijk is of in vergelijking met de andere wijze buitensporig hoge kosten met zich meebrengt; dit wordt met name beoordeeld op basis van het belang van het gebrek, de waarde die het goed zou hebben zonder het gebrek, en of het gebrek zonder aanzienlijke problemen voor de Koper op een andere manier kan worden verholpen. De Verkoper kan weigeren om het gebrek te verhelpen indien dit onmogelijk is of buitensporig hoge kosten met zich meebrengt, met name met het oog op het belang van het gebrek en de waarde die het goed zou hebben zonder het gebrek.
- De Verkoper verhelpt het gebrek binnen een redelijke termijn na het aanvoeren ervan, zodat dit geen aanzienlijke problemen voor de Koper veroorzaakt, waarbij rekening wordt gehouden met de aard van het goed en het doel waarvoor de Koper het goed heeft gekocht. De Verkoper neemt het goed op zijn eigen kosten terug om het gebrek te verhelpen. Indien dit demontage vereist van een goed waarvan de montage is uitgevoerd overeenkomstig de aard en het doel van het goed voordat het gebrek zich manifesteerde, demonteert de Verkoper het gebrekkige goed en monteert hij het gerepareerde of nieuwe goed of vergoedt hij de hiermee verband houdende kosten.
- De koper kan een redelijke korting of annulering van de Koopovereenkomst eisen indien:
- de Verkoper weigert het gebrek te verhelpen of het gebrek niet verhelpt overeenkomstig artikel 7.13 van de Algemene Voorwaarden,
- het gebrek zich herhaaldelijk manifesteert,
- het gebrek een wezenlijke schending van de Koopovereenkomst is, of
- uit de verklaringen van de Verkoper of de omstandigheden blijkt dat het gebrek niet binnen een redelijke termijn of zonder aanzienlijke problemen voor de Koper zal worden verholpen.
- Indien het gebrek aan het goed onbeduidend is, kan de koper de Koopovereenkomst niet annuleren (in de zin van artikel 7.14 van de Algemene Voorwaarden); het wordt verondersteld dat het gebrek aan het goed niet onbeduidend is. Indien de koper de Koopovereenkomst annuleert, zal de Verkoper de koopprijs zonder onnodige vertraging aan de Koper terugbetalen nadat de verkoper het goed heeft ontvangen of nadat de koper heeft aangetoond dat het goed is verzonden.
- Het gebrek kan worden aangevoerd bij de Verkoper bij wie het goed is gekocht. Indien echter een andere persoon is aangewezen om de reparatie uit te voeren, die zich bevindt op de plaats van de Verkoper of op een plaats die dichter bij de Koper is, zal de koper het gebrek aanvoeren bij degene die is aangewezen om de reparatie uit te voeren.
- Met uitzondering van gevallen waarin een andere persoon is aangewezen om de reparatie uit te voeren, is de Verkoper verplicht om de klacht in elke vestiging te accepteren waar de klacht kan worden ontvangen met betrekking tot het assortiment van verkochte producten of verleende diensten, of op zijn hoofdkantoor. De Verkoper is Verplicht om de Koper een schriftelijke bevestiging te verstrekken bij het indienen van een klacht, waarin de datum wordt vermeld waarop de Koper de klacht heeft ingediend, wat de inhoud ervan is, welke wijze van afhandeling van de klacht de Koper verlangt en de contactgegevens van de Koper voor het verstrekken van informatie over de afhandeling van de klacht. Deze verplichting geldt ook voor andere personen die zijn aangewezen om de reparatie uit te voeren.
- Een klacht, inclusief het verhelpen van een gebrek, moet worden afgehandeld en de Koper moet hierover worden geïnformeerd uiterlijk binnen dertig (30) dagen na het indienen van de klacht, tenzij de Verkoper met de Koper een langere termijn overeenkomt. Indien het onderwerp van de verplichting de verstrekking van digitale inhoud omvat, inclusief digitale inhoud die op een materiële drager is geleverd, of een dienst van digitale inhoud, moet de klacht binnen een redelijke termijn worden afgehandeld met inachtneming van de aard van de digitale inhoud of de dienst van digitale inhoud en het doel waarvoor de koper deze heeft gevraagd.
- Na het verstrijken van de termijn zoals vermeld in artikel 7.18 van de Algemene Voorwaarden kan de Koper de Koopovereenkomst annuleren of een redelijke korting eisen.
- De Verkoper is verplicht om de Koper een bevestiging te verstrekken van de datum en wijze van afhandeling van de klacht, inclusief een bevestiging van de uitgevoerde reparatie en de duur ervan, of een schriftelijke motivering van de afwijzing van de klacht. Deze verplichting geldt ook voor andere personen die zijn aangewezen om de reparatie uit te voeren.
- De rechten uit gebrekkige prestaties, inclusief het recht op terugbetaling van redelijke kosten die zijn gemaakt bij het uitoefenen van dit recht, kunnen door de Koper met name worden uitgeoefend per e-mail op info@lexibook.nl.
- Degene die recht heeft op gebrekkige prestaties heeft ook recht op vergoeding van redelijke kosten die zijn gemaakt bij het uitoefenen van dit recht. Als de Koper echter niet binnen een maand na het verstrijken van de termijn waarbinnen het gebrek moet worden aangevoerd, recht op vergoeding eist, zal de rechtbank het recht op vergoeding niet toekennen als de Verkoper aanvoert dat het recht op vergoeding niet tijdig is ingediend.
- Andere rechten en verplichtingen van de partijen met betrekking tot de aansprakelijkheid van de verkoper voor gebreken kunnen worden geregeld in het reclamereglement van de Verkoper.
- De Verkoper of een andere persoon kan de Koper een garantie voor de kwaliteit verstrekken bovenop zijn wettelijke rechten uit gebrekkige prestaties.
8. ANDERE RECHTEN EN VERPLICHTINGEN VAN DE CONTRACTERENDE PARTIJEN
- De Koper verkrijgt het eigendom van de goederen door de volledige aankoopprijs van de goederen te betalen.
- De Verkoper is niet gebonden aan enige gedragscodes ten opzichte van de Koper in de zin van artikel § 1820 lid 1 letter n) van het Burgerlijk Wetboek.
- De verkoper zorgt voor de afhandeling van consumentenklachten via e-mail. Klachten kunnen worden gestuurd naar het e-mailadres van de Verkoper. De Verkoper stuurt informatie over de afhandeling van de klacht van de Koper naar het e-mailadres van de Koper. De Verkoper heeft geen andere regels voor de afhandeling van klachten vastgesteld.
- Voor buitengerechtelijke beslechting van consumentengeschillen uit de Koopovereenkomst is de Tsjechische handelsinspectie bevoegd, gevestigd aan Štěpánská 567/15, 120 00 Praag 2, ID: 000 20 869, website: https://www.coi.cz/en/. Het online platform voor geschillenbeslechting dat te vinden is op de website http://ec.europa.eu/consumers/odr kan worden gebruikt voor geschillen tussen de Verkoper en de Koper uit de Koopovereenkomst.
- Het Europees Consumentencentrum Tsjechië, gevestigd aan Štěpánská 567/15, 120 00 Praag 2, website: https://evropskyspotrebitel.cz/en/, is het contactpunt volgens Verordening (EU) nr. 524/2013 van het Europees Parlement en de Raad van 21 mei 2013 betreffende online geschillenbeslechting in consumentenzaken en tot wijziging van Verordening (EG) nr. 2006/2004 en Richtlijn 2009/22/EG (Verordening betreffende online geschillenbeslechting in consumentenzaken).
- De Koper kan een klacht indienen bij een toezichthoudende of overheidsinstantie. De Verkoper is gemachtigd om goederen te verkopen op basis van een handelsvergunning. De handelsinspectie voert binnen haar bevoegdheid toezicht uit op de naleving van het Burgerlijk Wetboek en de wet nr. 634/1992 Coll., betreffende de bescherming van consumenten, zoals gewijzigd.
- De Koper neemt hierbij het risico van verandering van omstandigheden over in de zin van artikel § 1765 lid 2 van het Burgerlijk Wetboek.
9. BESCHERMING VAN PERSOONSGEGEVENS
- De Verkoper voldoet aan zijn informatieverplichting ten opzichte van de Koper in de zin van artikel 13 van Verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG (algemene verordening gegevensbescherming) (hierna te noemen "AVG") met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens van de Koper voor de doeleinden van de uitvoering van de koopovereenkomst, voor de doeleinden van onderhandelingen over de koopovereenkomst en voor de doeleinden van de uitvoering van wettelijke verplichtingen van de Verkoper via een apart document.
10. VERZENDING VAN COMMERCIELE MEDEDELINGEN EN COOKIES
- De Koper stemt in met het verzenden van commerciële mededelingen door de Verkoper naar het e-mailadres of telefoonnummer van de Koper in de zin van artikel 7 lid 2 van de wet nr. 480/2004 Coll., betreffende bepaalde diensten van de informatiemaatschappij en betreffende wijziging van bepaalde wetten (wet inzake bepaalde diensten van de informatiemaatschappij), zoals gewijzigd. De Verkoper voldoet aan zijn informatieverplichting ten opzichte van de Koper met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens van de Koper voor het verzenden van commerciële mededelingen via een apart document.
- De Verkoper voldoet aan zijn wettelijke verplichtingen met betrekking tot het eventueel opslaan van cookies op het apparaat van de Koper via een apart document.
11. CONTACT
- De Koper kan worden bereikt op het e-mailadres van de koper.
12. SLOTBEPALINGEN
- Indien de relatie die is ontstaan uit de Koopovereenkomst een internationaal (buitenlands) element bevat, komen de partijen overeen dat de relatie wordt beheerst door het Tsjechische recht. Door de keuze van het recht overeenkomstig de voorgaande zin wordt de Koper, die een consument is, niet ontnomen van de bescherming die hem wordt geboden door bepalingen van de wettelijke orde waarvan niet kan worden afgeweken door een contract en die in geval van afwezigheid van een dergelijke keuze anders van toepassing zouden zijn overeenkomstig artikel 6 lid 1 van Verordening (EG) nr. 593/2008 van het Europees Parlement en de Raad van 17 juni 2008 inzake het recht dat van toepassing is op verbintenissen uit overeenkomst (Rome I).
- Indien een bepaling van de Algemene Voorwaarden ongeldig of niet-afdwingbaar is, of indien deze ongeldig of niet-afdwingbaar wordt, wordt deze vervangen door een bepaling waarvan de strekking zo dicht mogelijk bij de ongeldige bepaling ligt. De ongeldigheid of niet-afdwingbaarheid van een bepaling heeft geen invloed op de geldigheid van de overige bepalingen.
- De Koopovereenkomst, inclusief de Algemene Voorwaarden, wordt door de Verkoper elektronisch gearchiveerd en is zonder verdere toegang niet toegankelijk voor de Koper.
- Een bijlage bij de Algemene Voorwaarden is een modelformulier voor herroeping van de Koopovereenkomst.
- Contactgegevens van de Verkoper: adres van de hoofdvestiging Pertina Group a.s., Kaprova 42/14, Staré Město, 110 00 Praag 1, e-mailadres info@lexibook.nl. De Verkoper biedt geen andere vorm van online communicatie aan.